Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Φτιάξε μάσκες μαλλιών γρήγορα, εύκολα και ανέξοδα!


 

 μάσκα μαλλιών 
Γιατί να πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά στα κομμωτήρια  για θεραπείες μαλλιών ενώ μπορούμε πολύ εύκολα να τα περιποιηθούμε στο σπίτι μας; Άμα είσαι από αυτές που τα οικονομικά τους είναι "πεσμένα", μπορείς να δοκιμάσεις τις παρακάτω συνταγές που είναι εύκολες, γρήγορες και πάνω απ’όλα με συστατικά μέσα από την κουζίνα σου. 

bullet Ντομάτες: ντομάτες στα μαλλιά;! Και όμως, οι ντομάτες εξισσοροπούν το pH των μαλλιών και χαρίζουν ζωντάνια – άσε που τα κάνει να μυρίζουν όμορφα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε τον χυμό τους, είτε την πάστα τους. 



bullet Αυγά: μάτια, ομελέτα η βραστά;:-p  Η απάντηση είναι ωμά! Πάρε ένα αυγό και άπλωσέ το στις ρίζες και στο μήκος των μαλλιών. Θα αποκτήσουν λάμψη και εάν έχεις πρόβλημα πιτυρίδας θα συμβάλλλει στην καταπολέμησή της. 



bullet Ταλκ: αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά στις ρίζες απλά ρίξε λίγη πούδρα – από αυτή που χρησιμοποιούμε για τα μωράκια – στις ρίζες των μαλλιών και μετά ξέπλυνέ τες με σκέτο νερό. 



bullet Λεμόνι: αν έχεις ανοιχτά καστανά ή καστανόξανθα μαλλιά, μπορείς να “ανοίξεις” το χρώμα τους με λεμόνι και  νερό. Απλά ξέπλυνε τα μαλλιά σου με την λοσιόν. Αν στόχος σου είναι να ξανθύνεις τα μαλλιά σου αρκετά, άπλωσε την λοσιόν στα μαλλιά και κάθησε για λίγο στον ήλιο. Θυμάμαι, αυτό το έκανα όταν πήγαινα γυμνάσιο. Ένας άλλος τρόπος είναι να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με τσάι χαμομηλιού – θα πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει πρωτού το βάλεις στα μαλλιά. 



μάσκα λεμόνι
bullet Καφές: τώρα που λέμε για καφέ έχω ξεμείνει από γάλα, και δεν πίνεται με τίποτα ο καφές. Αν έχεις καστανά μαλλιά, βράσε ένα ποτήρι καφέ espresso και άστο να κρυώσει. Στην συνέχεια ρίξτο σε στεγνά μαλλιά, άφησέ το για 20’ και στη συνέχεια ξέπλυνε τα μαλλιά σου με νερό. Θα αποκτήσουν λάμψη και θα τοβωθεί το χρώμα τους. 
 



πηγήhttp://aesthetics-soo.blogspot.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.