Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ombre: το εύκολο ξανθό βήμα-βήμα



Μας έχει κερδίσει εδώ και τουλάχιστον δύο σεζόν και μπορεί στην αρχή να σου φάνηκε... "κάπως", αλλά τώρα ψάχνεις σαν τρελή να το αποκτήσεις. Ο λόγος φυσικά για το ombre (δηλαδή "σκιά"), το τρεντ που κατακτά ολοένα και περισσότερα διάσημα κεφάλια και σου επιτρέπει να γίνεις ξανθιά χωρίς τον μπελά της μαύρης ρίζας. Διάβασε παρακάτω πώς θα το πετύχεις μόνη σου, εύκολα και απλά στο σπίτι για να λάμψεις σαν σταρ!

<b>Βήμα πρώτο:</b> βρες το ombre που σου αρέσει!   Επειδή ombre από ombre διαφέρει, δεν έχεις παρά να βρεις ποια είναι εκείνη η απόχρωση που θέλεις να πετύχεις.  Αν είσαι μαυρομάλλα απόφυγε να διαλέξε

Βήμα πρώτο: βρες το ombre που σου αρέσει!

Επειδή ombre από ombre διαφέρει, δεν έχεις παρά να βρεις ποια είναι εκείνη η απόχρωση που θέλεις να πετύχεις. Αν είσαι μαυρομάλλα απόφυγε να διαλέξεις το ξανθό για τις άκρες σου γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι ότι καλύτερο. Αν ρίξεις μια ματιά στις άκρες σου και δεις ότι ξανθαίνουν ή κοκκινίζουν φυσικά θα πρέπει να διαλέξεις το χρώμα που βλέπεις στις άκρες αφού είναι κοντά στο χρώμα που ψάχνεις. Πολλές φορές η μέση λύση και όχι οι μεγάλες αλλαγές είναι εκείνες που σου ταιριάζουν τέλεια γι'αυτό σκέψου πριν αποφασίσεις!


<b>Βήμα δεύτερο: η σωστή βαφή </b>  Αν μόλις πριν μια εβδομάδα έβαψες το μαλλάκι σου μαύρο τότε αν προσπαθήσεις να το  ανοίξεις  στις άκρες δεν θα τα καταφέρεις 100%. Φρόντισε εφόσον έβαψες πρόσφατα τ

Βήμα δεύτερο: η σωστή βαφή 

Αν μόλις πριν μια εβδομάδα έβαψες το μαλλάκι σου μαύρο τότε αν προσπαθήσεις να το "ανοίξεις" στις άκρες δεν θα τα καταφέρεις 100%. Φρόντισε εφόσον έβαψες πρόσφατα τα μαλλιά σου αν θέλεις να πετύχεις την τάση να έχεις ένα ενιαίο χρώμα βάσης πιο σκούρο το οποίο στη συνέχεια θα ανοίξεις στις άκρες. Αν έχεις ανταύγειες για παράδειγμα σε όλο το κεφάλι που έκανες πρόσφατα είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις τη συγκεκριμένη τάση που θέλει μαι σκούρα ρίζα που σταδιακά ξανοίγει στις άκρες!


<b>Bήμα τρίτο: ήρθε η ώρα της βαφής! </b>  Ξεκινάμε πάντα με το δεδομένο ότι το μαλλάκι σου έχει ένα χρώμα ενιαίο και όχι ανταύγειες γιατί με τις ανταύγειες θα δυσκολευτείς να πετύχεις την τάση. Αν δε

Bήμα τρίτο: ήρθε η ώρα της βαφής! 

Ξεκινάμε πάντα με το δεδομένο ότι το μαλλάκι σου έχει ένα χρώμα ενιαίο και όχι ανταύγειες γιατί με τις ανταύγειες θα δυσκολευτείς να πετύχεις την τάση. Αν δεν έχεις ένα ενιαίο χρώμα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις τα μαλλιά σου επιλέγοντας μια ουδέτερη απόχρωση. Τόλμησε να βάψεις τα μαλλιά σου σε ένα ζεστό φουντουκί ή σοκολατί χρώμα που μετά την τάση ombre θα ξανθαίνει στις άκρες ενώ αυτό που πρέπει να θυμάσαι εδώ είναι θα χρειαστείς δύο βαφές: μια ανοιχτή και μια σκούρα νάλογα με το τι συνδυασμό ombre διάλεξες να κάνεις. Ξεκίνησε την ανοιχτόχρωμη βαφή όχι από τη ρίζα αλλά από τις άκρες.

Αφού διαλέξεις την βαφή που θέλεις να έχουν οι άκρες σου άπλωσε την στις άκρες μόνοι σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφής. Αφού την αφήσεις για περίπου μισή ώρα μετά πέρασε την τη ρίζα σου τελευταία έτσι να μην "ξανοίξει" πολύ εκεί αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλεις η ρίζα σου να είναι πιο ανοιχτή από τις άκρες και άφησε την για λίγα λεπτά και λούσου!


<b>Βήμα τέταρτο: πάρε την πιο σκούρα βαφή και πέρασε την στις ρίζες σου </b>  Δώσε βάση γιατί πρέπει να βαφτεί καλά όλη η ρίζα σου. Για να διευκολυνθείς δεν έχεις παρά να χωρίσεις σε μέρη τα μαλλιά σο

Βήμα τέταρτο: πάρε την πιο σκούρα βαφή και πέρασε την στις ρίζες σου 

Δώσε βάση γιατί πρέπει να βαφτεί καλά όλη η ρίζα σου. Για να διευκολυνθείς δεν έχεις παρά να χωρίσεις σε μέρη τα μαλλιά σου έτσι ώστε να διευκολυνθείς εσύ στην εφαρμογή της βαφής. Χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο βασικά μέρη , το επάνω μέρος και το κάτω του κεφαλιού και κάλυψε τέλεια τις ρίζες σου με την σκούρα βαφή.

Τώρα είναι η ώρα που θα διαλέξεις πόσες τούφες σου θέλεις να είναι σκούρες και πόσες πιο ανοιχτές. Αφού απλώσεις καλά την σκούρα βαφή στις ρίζες σου τότε δεν έχεις παρά με τα δάχτυλα σου να περάσεις τη βαφή και πιο κάτω προς τις άκρες σου έτσι ώστε το αποτέλεσμα να ?δέσει? ενώ πρέπει να προσέξεις να μην ρίξεις σκούρα βαφή στις άκρες σου. Λούσου και θαύμασε το αποτέλεσμα!



twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.