Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ρυτίδες στο πρόσωπο - 10 τρόποι για να γυρίσετε το χρόνο 10 χρόνια πίσω


ρυτίδες στο πρόσωπο
Μήπως έχετε ρυτίδες στο πρόσωπο; Αν ναι τότε δύο σενάρια μπορεί να συμβαίνουν. Το ένα είναι να έχετε τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης. Οι ρυτίδες έκφρασης είναι ρυτίδες που δημιουργούνται από διάφορες εκφράσεις - γκριμάτσες που συνηθίζομε να κάνουμε. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο "Ρυτίδες έκφρασης και πώς να απαλλαγείτε". Το δεύτερο πιθανό σενάριο είναι να μην έχετε προσέξει αρκετά την επιδερμίδα του προσώπου σας με αποτέλεσμα αυτή να σας "τιμωρήσει" με την εμφάνιση ρυτίδων.




  1. Αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου: Το προφανές είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου. Γενικά καλό είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τέτοιες κρέμες πριν αρχίσουν να είναι ορατά τα πρώτα σημάδια και οι ρυτίδες ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά. Αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά προϊόντα του εμπορίου μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σπιτικές αντιρυτιδικές κρέμες με εντελώς φυσικά υλικά.  
  2. Ενυδατικές κρέμες προσώπου: Η σωστή ενυδάτωση του προσώπου παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην παρεμπόδιση εμφάνισης ρυτίδων. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο ελαστικό και πιο απαλό με αποτέλεσμα να καθυστερεί την δημιουργία ρυτίδων ή λεπτών γραμμών. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα του εμπορίου που περιέχουν διάφορα χημικά, τότε μπορείτε να γυρίσετε το χρόνο 10 χρόνια πίσω εφαρμόζοντας ορισμένες καταπληκτικές σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου
  3. Σωστή διατροφή - βιταμίνεςΤο δέρμα χρειάζεται θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες. Μια γυναίκα που τρέφεται σωστά, κατά κανόνα βοηθάει το δέρμα της να αντισταθεί στα σημάδια του χρόνου. Δώστε στο δέρμα σας τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται και θα δείτε απίστευτα αποτελέσματα.
  4. Διακοπή καπνίσματος: Το κάπνισμα μειώνει το διαθέσιμο οξυγόνο στον οργανισμό και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία. Αν θέλετε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω, τότε διακόψτε άμεσα το κάπνισμα.
  5. Σωστό μακιγιάζ: Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους όσον αφορά την συγκάλυψη των ρυτίδων. Στο άρθρο "Πώς να καλύψετε τις ρυτίδες του προσώπου" μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.
  6. Πίνετε αρκετό νερό: Το λέμε και το ξανά - λέμε. Η ενυδάτωση του προσώπου είναι σημαντικό να γίνει όχι μόνο από έξω προς τα μέσα, αλλά ταυτόχρονα και από μέσα προς τα έξω. Πίνετε αρκετό νερό (τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα) για να βοηθήσετε την επιδερμίδα του προσώπου σας να αποκτήσει ξανά την χαμένη ελαστικότητα με αποτέλεσμα να μετριάσει κάπως τις ρυτίδες.
  7. Αντηλιακό προσώπου:Μια από τις σημαντικότερες αιτίες γήρανσης του δέρματος και εμφάνισης ρυτίδων είναι η έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό προσώπου ακόμα και όταν είναι χειμώνας. Για το καλοκαίρι δεν το συζητάμε καν.
  8. Σύσφιξη προσώπου με σπιτική μάσκα: Άλλος ένας τρόπος για να μειώσετε τις ρυτίδες του προσώπου είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμες σύσφιξης. Οι κρέμες σύσφιξης προσώπου θα "τσιτώσουν" το δέρμα σας με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ρυτίδων. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα του εμπορίου, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κρέμα σύσφιξης.
  9. Καλός ύπνος: Ο ύπνος θρέφει την επιδερμίδα. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά και βοηθήστε την επιδερμίδα σας να καταπολεμήσει τις ρυτίδες.
  10. Πλαστική επέμβαση: Πολλές διάσημες γυναίκες κάνουν μπότοξ, λιφτινγκ προσώπου, και άλλες πλαστικές επεμβάσεις έτσι ώστε να διατηρήσουν μια λεία επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες ή ψεγάδια. Αυτή η μέθοδος είναι η τελευταία λύση και αφορά μόνο εξειδικευμένες περιπτώσεις και για αυτό καλό είναι να την αποφύγετε. Οι πλαστικές επεμβάσεις άλλωστε δεν αποτελούν φυσικές μέθοδοι καταπολέμησης των ρυτίδων.
πηγή:
http://www.dynamikhgynaika.gr/   

twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.