Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πώς να καλύψεις τις ρυτίδες του προσώπου;


Οι ρυτίδες στο πρόσωπο κάνουν τη γυναίκα να φαίνεται μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είναι. Για το λόγο αυτό, όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν επιδερμίδα προσώπου που φαίνεται νεανική και που λάμπει. Οι ρυτίδες και γενικά οποιοδήποτε άλλο σημάδι γήρανσης του προσώπου, καταστρέφουν τη φυσική ομορφιά του και κάνουν τη γυναίκα να φαίνεται μεγαλύτερη. Για να μπορέσεις να αποφύγεις τα σημάδια γήρανσης που μπορεί να εμφανίζονται σε διάφορες μορφές όπως ρυτίδες, κηλίδες, φακίδες, κύστες, λεπτές γραμμές κ.τ.λ. είναι πολύ σημαντικό να αναλάβεις δράση έτσι ώστε να φροντίσεις κατάλληλα την επιδερμίδα του προσώπου σου.

ρυτίδες,μακιγιάζ,παρεμπόδιση δημιουργίας ρυτίδων
Πώς να εμποδίσεις τη δημιουργία ρυτίδων στο πρόσωπο;
Η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας νερού καθημερινά, μπορεί να διατηρήσει την "υγρασία" της επιδερμίδας του προσώπου με συνέπεια την παρεμπόδιση της δημιουργίας ρυτίδων. Ακόμα καλύτερα εάν συνδυάζεται και με εφαρμογή μια ενυδατικής κρέμας προσώπου κάθε μέρα. Επίσης, σημαντικό για την αποφυγή ρυτίδων του προσώπου, είναι το δέρμα να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται όπως επίσης και όλες τις αναγκαίες βιταμίνες. Αν το δέρμα δεν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, τότε μπορεί να φαίνεται θαμπό, ξηρό και γηρασμένο. Οι ρυτίδες στο πρόσωπο, πολλές φορές οφείλονται και λόγω της έκθεσης του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Η επιδερμίδα θα πρέπει να προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία εφαρμόζοντας το κατάλληλο αντηλιακό. 

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι είναι για το πώς να εμποδίσεις τη δημιουργία ρυτίδων. Δυστυχώς όμως όσο και να αντιστεκόμαστε, κάποια στιγμή η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων είναι αναπόφευκτη. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το καμουφλάζ. Ας δούμε λοιπόν τρόπους για το πώς να καλύψουμε τις ρυτίδες του προσώπου.

ρυτίδες,μακιγιάζ,πώς να καλύψεις τις ρυτίδεςΠώς να καλύψεις τις ρυτίδες του προσώπου;

μακιγιάζ
Το μακιγιάζ είναι η κλασσική λύση για την κάλυψη των ρυτίδων του προσώπου. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την τάση να το παρακάνουν λίγο στην προσπάθειά τους να καλύψουν όλα τα σημάδια γήρανσης, με αποτέλεσμα το μακιγιάζ τους να γίνεται πολύ έντονο που έχει ως συνέπεια ένα όχι και τόσο όμορφο αποτέλεσμα. Το τέλειο είναι ένα διακριτικό μακιγιάζ, το οποίο όμως είναι σε θέσει να καλύψει ικανοποιητικά όλες τις ρυτίδες του προσώπου.

φιμέ ενυδατική κρέμα
Η καλύτερη μέθοδος κάλυψης των ρυτίδων είναι η εφαρμογή μιας φιμέ ενυδατικής κρέμας και όχι το μακιγιάζ. Με την εφαρμογή μιας φιμέ ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπο, όχι μόνο θα είσαι σε θέση να καλύψεις όλες τις ρυτίδες του προσώπου, αλλά ταυτόχρονα ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου. Με τη φιμέ ενυδατική κρέμα δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα συγκάλυψης των ρυτίδων που είναι άλλωστε και το ζητούμενο.

ρυτίδες,μακιγιάζ,μάτια


μακιγιάζ στα μάτια
Οι γυναίκες που έχουν ρυτίδες στο πρόσωπο, καλό είναι να εφαρμόζουν μακιγιάζ στην περιοχή των ματιών με τέτοιο τρόπο που να τονίζει τα μάτια. Έτσι τα βλέμματα των άλλων θα εστιάζουν περισσότερο στα μάτια σου και λιγότερο στο πρόσωπό σου. Για το κατάλληλο μακιγιάζ ματιών θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις eye liner, σκιά ματιών και μάσκαρα.



ρυτίδες,πώς να καλύψεις τις ρυτίδες


Είτε σκοπεύεις να κάνεις μακιγιάζ είτε να εφαρμόζεις φιμέ ενυδατική κρέμα για να καλύψεις τις ρυτίδες του προσώπου, το βασικό είναι να μην καλύπτεις ολόκληρο το πρόσωπο. Μόνο οι περιοχές που περιλαμβάνουν ρυτίδες θα πρέπει να καλύπτονται. Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείς σκουρόχρωμες αποχρώσεις διότι με τις ανοιχτόχρωμες μπορεί να πετύχεις αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή να τονίσεις τις περιοχές που έχουν ρυτίδες.



πηγή:

 
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.